Dom > novosti > Sadržaj

Класификација хемијских тлачних посуда

Класификација према сврси: посуда под притиском је подељена на реакциону посуду (р), посуду за пренос топлоте (х), одвајајући посуд (и) и контејнер за складиштење (т) употребом.

1. Реакциона посуда: физичка и хемијска реакциона посуда која се углавном користи за довршавање радног средства назива се реакционим судом. Као што су: реактор, генератор, полимеризацијски котлић, синтетички торањ, трансформациона пећ и тако даље.

2. Посуда за пренос топлоте: контејнер који се углавном користи за довршавање топлотне размене медија се зове преносни суд за пренос топлоте. Као што су: измјењивач топлоте, хладњак, грејачи, вулканизерске канте и тако даље.

3. Контејнери за одвајање: Главна употреба медија за комплетирање баланса притиска течности, пречишћавање гаса, одвајање и друге контејнере назване одвајање контејнера. Као што су: сепаратор, филтер, колектор за уље, пуфер, прање куле, бакар за прање бачве, сушара и тако даље.

4. Контејнери за складиштење и транспорт: контејнери који се углавном користе у производњи и животу сировина гаса, течности, течни гасови се називају контејнери за складиштење. Као што су: тенкови, тенкови, танкери и тако даље.